Måske har du svært ved at se, hvordan disse ting kan have noget med nadveren at gøre.

Jeg forstår dig godt, for det havde jeg også i over 40 år. Men da jeg besluttede mig til at studere nadveren, åbnede Herren mine øjne på en helt fantastisk måde således, at jeg kom til at se nadveren, som en af de mest alvorlige, men også en af de mest betydningsfulde handlinger i en hver bekendende kristnes liv.

Medens du ser på de efterfølgende punkter, vil jeg bede dig om, meget nøje at overveje hver enkelt begivenheds betydning.

# Påskens indstiftelse, ved udfrielsen af Egypten.

En symbolsk handling der skulle bestå indtil det sande offerlam, Jesus Kristus, Guds søn kom, med en ny og bedre symbolsk handling.

# Dåben!

En, et hundrede procent begravelse af det gamle menneske, under vand.

En renselse af HELE legemet.

Men selv om Jesus kom med et nyt og langt bedre tilbud om at blive et nyt menneske, må vi alligevel erkende, at vi daglig falder og synder.

Rom 7,18-19 Jeg ved, at i mig, altså i mit kød, bor der intet godt. Viljen har jeg, men udføre det gode kan jeg ikke. For det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg.

Derfor var Jesu sidste handling, før sin død, en genindførsel af påskemåltidet, der med dåben, som mellemled blev til indstiftelsen af nadveren!

Jeg ved, at dette muligvis kommer som en overraskelse for dig. Jeg kan sige at det gjorde det i hvert fald for mig. Men du skal ikke, bygge din tro og overbevisning på mine ord, men på Guds ord, og derfor skal vi nu se om det jeg her har sagt er i harmoni med Jesu lære og Biblens ord.

Ved den bibelske dåb, hvor meget af kroppen skal da under vand?

 Kun hovedet.        Hele legemet.         Kun benene.