JERNÆGET!


For mange år siden sendte var der en prins, som sendte en gave til sin forlovede. Da det kongelige sendebud overrakte gaven til den unge dame, blev hun meget opbragt. Det var et jernæg. Hun kastede det vredt på jorden og skulle lige til at trække sig tilbage til sit værelse, da hun opdagede, at jernægget havde åbnet sig ganske lidt, da det ramte jorden. Hun tog det op og undersøgte det. Indeni var der et kobberæg. Hun undersøgte det nøje, og kom derved til at røre ved en fjeder. Kobberægget sprang op, og indeni lå der et sølvæg. Inde i sølvægget lå der et guldæg, som indeholdt en pragtfuld diamant

Måske synes du at Bibelen somme tider har forekommet dig at være lidt tør og uinteressant? Sproget har måske trættet dig, så du havde svært ved at følge tankegangen. De billedlige udtryk virkede måske forvirrende. Beretningerne forekom dig måske fremmedartede. Når du havde læst lidt, lagde du måske bogen til side og sagde til dig selv, at det ikke var noget for dig.

For nogle år siden afmærkede John Cooks et område i Syd Afrika, hvor han ville grave. Han fandt nogle få små sten, men da han havde arbejdet hårdt i nogle dage, gav han op. Han mente ikke, at det kunne betale sig at fortsætte.
Nogle år efter sagde han til mig: "Den mand, som kom efter mig, gravede lidt dybere og fandt en formue. Jeg holdt op med at grave for tidligt."
Måske er du også holdt op med at grave for tidligt?
Der findes både guld og ædelstene i den sandhedsmine, som kaldes Bibelen. Du har måske vendte og drejet jernægget uden at opdage diamanten indeni. Men du må ikke give op for hurtigt. Formuen ligger måske lidt længere nede.

"Søger du den som sølv og leder den op som skatte, da nemmer du Herrens frygt og vinder dig kundskab om Gud." Ordsp 2,4-5.

Du skal ikke være tilfreds med et kobberæg. Men prøv at grave lidt mere, og dybere.
I Guds ord er der diamanter, som er mange gange smukkere og mere værd end de der findes i naturen!
Jeg har prøvet det og kan varmt anbefale det. Det er arbejdet værd!